Mr. Olympia nastavlja dominirati! Nakon bodybuillding natjecanja i filmova, sada je, evo, osvojio i World Wide Web…

U svojim filmovima Arnold Schwartznegger je, sigurno ste primijetili, uništio mnoge svoje protivnike. Kao Connan Barbarin porazio je zlog čarobnjaka i njegove pristaše koji su mu ubili roditelje i pobili cijelo pleme. Kiborga iz 2029.godine koji se vratio u prošlost da ubije konobaricu Sarah Connor, a koja će roditi dječaka koji će kasnije povesti rat protiv tih odmetnutih mašina, zdrobio je u sva četiri nastavka Terminatora.

Grupu opasnih kriminalaca iz Južne Amerike, nadalje, koji su mu oteli kćer, izbušio je u Komandosu poput Švicarskog sira. A, pobijedio je i opasnog kriminalca koji je pokušao oteti svoje dijete od bivše žene radeći ‘undercover’ kao teta u vrtiću tog klinca. Ni kanibalni zombiji, uzgred kazano, nisu imali preveliku šansu protiv njega kada je u ovom nekom od novijih filmova štitio svoju maloljetnu kćer ‘Maggie’.

Neki dokoni insternetski statističar izračunao je, te u jedan filmić od 38 minuta, montirao sva Arnijeva ubojstva od njegovog prvog filma ‘Hercules u New Yorku’ iz ’69., pa sve do ovog posljednjeg Terminatora, a kojih je sveukupno bilo šest stotina i dva.

Ovu dvojicu posljednjih, ubio je – pazi cara – samo jednim metkom…

Ubojstvo, međutim, koje je Arnie počinio nedavno, samo nekoliko dana prije svoga 70.rođendana, nad jednim odvratnim internetskim trollom, nadmašilo je sva ova ranije nabrojana i, od tog obožavatelja prebrojana.

Elem, ta neka sitna duša koja svrhu svog postojanja vidi u pisanju odvratnih komentara po world wide webu, a čije ime ovdje nije ni vrijedno spomena, počinio je najveću pogrešku svog virtualnog života i, napisao jedan takav ogavan komentar ispod fotografije mog dječačkog heroja Arnolda Schwartzneggera. Na toj fotografiji je Arnie s učesnicima Paraolimpijskih igara, a koje – po komentaru te male gnjide – uopće nemaju smisla.

“Prave Olimpijske igre nagrađuju najbolje, a ove…”, piše taj priglupi komentator, a kakvih mnogo imamo i na domaćim portalima u sekciji ispod autorskog teksta rezerviranoj za najniže ljudske porive – “čine baš suprotno.”

“Nagrađuju one najgore među nama!”, poentirao je maloumno.

Svaki iole normalan čovjek bi obrisao ovaj gnjusni komentar čim bi ga pročitao te bi tom trolu zabranio daljne komentiranje objava, moguće ga i prijavio, ali Arnold Schwartzneger je mnogo više od normalnog čovjeka – on je ‘Mr. Olympia’!

I to, nota bene, sedmerostruki! (Uništio je i tamo svakog konkurenta koji mu se našao na putu)

Unatoč tome što je komentar dakle, glup i zloban, Arnie ga nije obrisao, već je prepoznao da je to ujedno i dobar trenutak za malu životnu poduku te da se tu nešto može i naučiti.

Spomenuo je Arnie tom prigodom dva puta koja su sad pred tim gadom te mu pojasnio kako svaki od tih paraolimpijaca ima više hrabrosti, umijeća, suosjećanja, pameti i, zapravo, svih ostalih pozitivnih ljudskih karakteristika nego on pa mu predlaže da, eto, krene njihovim putem.

Da uči od njih, da se iskušava i doprinosi zajednici…

Ili neka, ako to želi, ostane na ovom svom putu i nastavi biti jadan, zavidan i vrijedan žaljenja te neka idalje iz svoga malog ljubomornog kuta gledanja na svijet, ismijava sve koji to čine.

Svoju objavu Terminator zaključuje time da zna kako ovaj zapravo želi samo pozornost te ga stoga dodatno upozorava da, ukoliko nastavi ići ovim putem, nikada ga se nitko neće sjećati.

Neki od onih ranije navedenih tisuću ljudi koje je tijekom svojih filmova likvidirao – shvatio je cijeli Internet pa je to postalo viralno – bolje su prošli od ove sitne duše koja se svakako zamjerila krivoj osobi. A, nije on bezbeli ni prvi kojega je Arnie tako uništio na Netu…

Uništio je, uzgred kazano, nedavno i Donalda Trumpa, kada mu je ovaj na njegovu Twitter poruku da je bio bolji voditelj ‘Pripravnika’ nego što je to Arnie sada, odgovorio kako je to istina te da se mogu slobodno zamijeniti jer bi on, bezbeli, bio bolji predsjednik od Trumpa. A, sudeći po tome kako je uništio sve svoje konkurente na izborima za Guvernera Californije kada se prije nekoliko godina kandidirao te kako je odradio taj svoj mandat, to vjerojatno i nije daleko od istine.

Da je kojim slučajem rođen u Americi, a ne u mjestašcu Thal u pokrajini Štajerskoj, šest kilometara udaljenom od Graza,

zasigurno bi i postao predsjednik, ali ni ovako ne trebamo sasvim isključiti tu opciju. Jer, ako nas je nećemu naučio život ovog vanserijskog čovjeka koji je u Sjedinjene Države došao s 20 dolara u džepu i bez znanja engleskog jezika, da bi potom kao body builder osvojio pet titula Mr. Universe i ukupno sedam Mr. Olympia naslova, od čega šest uzastopnih, te je bio proglašen za estetski najproporcijonalnijeg čovjeka na svijetu i čitavo desetljeće dominirao body building scenom, a onda – kao da to nije dovoljno – postao jedan od najpopularnijih filmskih glumaca, posebice akcijskog žanra, u osamdesetim i devedesetim godinama 20. stoljeća i naravno guverner, onda nas je naučio tome da ništa na svijetu, jebatga, nije nemoguće.

Pa ni promjena američkog Ustava!

“Um je granica…”, poznata je njegova izjava,”Dok god um može zamisliti da nešto možete uraditi, onda to i možete. Dok god u to vjerujete 100%.“

I, treća lekcija od ovog sedamdesetogodišnjaka, uz ove dvije o tome kako ništa nije nemoguće i one o dva puta u životu, a koju također treba zapamtiti i po njoj živjeti je, naravno, da je bolje preskočiti konopac, nego trening.