3. dan: Utakmica između dva izbornika. Jedan ima lavovsko srce, a drugi neviđenu sreću

Današnja utakmica između Turske i Hrvatske biti će utakmica između dva izbornika.

Jedan od njih dvojice ima lavovsko srce, dobre rezultate, autoritet i ogromno međunarodno iskustvo, a drugi – e, on ima neviđenu sreću…

I, pri tome ne mislim samo na onu kao, na primjer, protiv Ludogoreca dok je trenirao Dinamo i osigurao prolaz u petoj minuti nadoknade, već tu sreću da je uopće bio postavljen za trenera Dinama, a sada, evo, i reprezentacije, iako nema nikakvo iskustvo, rezultate, a bogami ni srce.

Prvi je – shvatili ste – Fatih “Bič Božji” Terim, a čovjek koji bi svakako trebao igrati loto: naš izbičevani i pokorni Antiša!

Osim dakle te spomenute sreće, on ima, da budemo u potpunosti iskreni, na papiru i bolje igrače. Arda Turan, Altintop i Burak Yilmaz su tri najbolja Turska igrača, a za rijetko koga od njih bi se moglo pronaći mjesto u našoj početnoj postavi.

Naš vezni red je po imenima i njihovim igrama u najjačim europskim klubovima možda jednako dobar kao onaj kojega je Ćiro imao kada je vodio reprezentaciju u Francuskoj, ali nažalost neće ni približno tako dobro odigrati.

Vremena su se promijenila i igrači više nisu takve face kao, na primjer, Šuker i Štimac koji bi prije neke važne utakmice znali cijelu noć provesti kartajući i zajebavajući se, a idući dan kada bi istrčali na teren – nema tog tko bi im bio ravan.

“Tko leži ne bježi!”, govorio je i živio Štico, a naš predsjednik saveza bi na Asanovićeve telenavigirane asistencije nemilosrdno zabijao.

Ovi danas kada istrče na teren kao da čekaju da utakmicu umjesto njih riješi Cristiano Ronaldo ili Messi, a oni cijelo vrijeme samo vrijedno skupljaju količinu točnih kratkih dodavanja i posjed lopte. Bojim se da ukoliko nitko od njih ne preuzme odgovornost da upravo on sve odluči – a ne znam tko bi to mogao biti – nećemo kao devedesetiosme završiti s medaljom oko vrata.

Pa ipak, mislim da će nam za pobjedu protiv Turske – unatoč svemu ranije nabrojanom – biti sasvim dovoljna Čačićeva nevjerojatna sreća.

I oni su nas, naime, jednom na nju dobili… Sjećate li se?!

—-

U preostalim utakmicama koje se danas odigravaju, a za koje će te biti previše opijeni nakon slavlja uzrokovanog našom pobjedom da ih uopće gledate, susreću se Poljska i Sjeverna Irska, te Njemačka i Ukrajina.

Lewandowski, koji je u nevjerojatnoj golgeterskoj formi, mogao bi odlučiti ovu prvu utakmicu već u prvih tridesetak minuta, ali Njemačkoj neće biti ni približno tako lako protiv Ukrajinaca.

Kako je, naime, već treći dan odigravanja ovog prvenstva, vrijeme je i za neko manje iznenađenje, a upravo Ukrajina ima sjajnu priliku za to protiv Njemačke reprezentacije koja neće nipošto već u prvoj utakmici krenuti punim tempom. Njihov tempo će se, kao uostalom i uvijek, tek s odmakom turnira početi dizati.

Međutim, kada kažem da će Ukrajinci iznenaditi protiv Njemačke, to nipošto ne znači da će pobijediti – samo neće izgubiti…

Ili, evo, barem ne s prevelikom gol razlikom!